EL GOVERN RECONEIX EL DEUTE DE ZYLAND DE 188.890,11 EUROS I L´ATRIBUEIX A UNA ERRADA.

En el passat Ple l´equip de govern (CIU-ERC-PSC) va reconèixer el deute de 188.890,11 euros de l´empresa Zyland, pendent de cobrament des del 2006, i que Gent de Teià va fer públic en el seu darrer butlletí (núm.- 4 març 2015) . El govern, que atribueix el “no cobrament” encara d´aquest deute a un error humà, ha iniciat les accions pertinents perquè el pagament per part de l´empresa es porti a terme.

 

Es dóna la circumstància que el passat 11 de març Zyland, l´empresa deutora, va comunicar la venda de la finca que comprèn el deute a l´empresa Solvia, (immobiliària del Banc de Sabadell). Gent de Teià, ha entrat una instància a l´Ajuntament, adreçada al govern, exigint el cobrament immediat del deute pendent. Esperem que aquesta vegada si, el cobrament s´efectui ràpidament.

 

El Ple aprova també l´expedient que permetrà contractar i adjudicar la recollida de les escombraries a una empresa externa. Gent de Teià va demanar a tots els grups municipals deixar sobre la taula l´expedient per estudiar una nova proposta, treballada a fons per GT.

 

L´estudi es va iniciar ara fa un any, i s´ha enllestit en les darreres setmanes quan s´ha posat en marxa el projecte al poble veí de Premià de Dalt, on la seva implantació ha resultat viable i molt positiva. La proposta exposava realitzar el servei de recollida d´escombraries a través del mateix Ajuntament, fet que comportaria un estalvi econòmic més que considerable, a part d´un millor control i agilitat de servei al ciutadà.

 

Aquesta pràctica s´està duent a terme darrerament en diversos ajuntaments, on estan plenament satisfets de la decisió presa, i ja estan tenint beneficiosos resultats.

 

És una llàstima, i a la vegada una irresponsabilitat que el govern actual de Teià segueix d´esquenes a tot allò que pugui anar en benefici dels teianencs, encara que la proposta vingui del nostre grup municipal.

 

En el Ple, també es va proposar per la seva aprovació, l’expedient de contractació de la concessió administrativa de la gestió indirecte del servei públic de l’escola bressol Els Galamons.

 

Gent de Teià vàrem qüestionar al regidor d’ensenyament, com ja ho havíem fet en anteriors ocasions en comissió informativa , que les condicions del concurs no donin cabuda a la gent emprenedora, o a petites empreses que podrien desenvolupar una feina amb els mateixos estàndards de qualitat que una empresa de grans dimensions, que és el que es demana. També vàrem emfatitzar el tema que en cap moment se´ns va voler ensenyar la base econòmica sobre la qual s’ha elaborat el preu màxim de sortida de la concessió. Nosaltres hem fet comparatives, i creiem que aquest preu és millorable a la baixa. Pensem que s’hagués pogut tenir en consideració. Malgrat això, creiem que el concurs ha de sortir tan aviat com es pugui pel bé de les famílies i de l’escola.

 

En aquest Ple, i prèvia aprovació en el Consell Escolar, també vam aprovar una modificació en els criteris de prioritat i baremació per a la preinscripció a l’escola bressol. L’Ajuntament de Teià té les competències delegades pel departament d’ensenyament sobre la gestió de l’escola. Creiem que aquesta modificació beneficiarà als infants del nostre poble.