EL QUE ENS DEIXA UN ANY DE GOVERN.

JA TENIM AQUÍ EL BUTLLETÍ nº 7 de GT.
 
En el següent enllaç podeu descarregar el nou butlletí de GT, on és tracten els temes més importants del primer any de govern de coalició entre Compromís-ERC i CDC.
 
Butlleti_7
 
Butlleti_7

Gent de Teià seguim defensant i defensarem la nostra opció d’aparcament.

Un dels principals punts del programa electoral de Gent de Teià a les eleccions del 2011 va ser la creació d’ aparcament al centre del poble. Després de conversar àmpliament amb veïns i comerciants, vàrem coincidir en que aquestes places eren prioritàries. Al cap de pocs mesos de govern, i amb un estret marge de maniobra, GT va obrir espais nous d’ aparcament, entre d’ altres, a la plaça de Missa, una plaça, que fins aquell moment havia estat de poca utilitat pel poble.

 

L’ actual govern, liderat per ERC+CAT, tot i portar també al seu programa electoral la creació de places d’ aparcament, amb pocs mesos de legislatura ha fet tot el contrari, i s’ ha carregat l’ aparcament de la plaça de Missa, sense previ avís als vilatans i aprofitant els actes de Festa Major. Aquesta decisió ha provocat un greu problema al centre de la vila, que no només afecta a veïns i comerciants, sinó també a la resta de teianencs que tenen més dificultats que mai per accedir al centre urbà.

 

Al Ple del passat mes de Novembre Gent de Teià va presentar una proposta defensant el manteniment de l’ aparcament a la Plaça, un aparcament del tot viable que en cap cas posa en perill la seguretat vial, sinó tot el contrari. Recuperar els aparcaments ens ajudaria a no tenir cotxes mal aparcats, a facilitar el trànsit i tenir un poble més ordenat.

D’ haver estat un aparcament il·legal, poc hauria tardat el tripartit que la passada legislatura va fer fora del govern a Gent de Teià, en treure aquest espai. No van fer-ho perquè eren conscients que aquestes places eren i són necessàries, i eren i són legals.

 

La proposta de Gent de Teià no va ser presa en consideració, així com tampoc les queixes insistents que els veïns van expressar al Ple.

 

Ara, el govern es posa les medalles d’ haver promogut un procés participatiu, sorprenent, on només ells han decidit quines opcions són les vàlides, sense consens ni diàleg, ni amb l’oposició, ni, sobretot, amb els afectats.

 

És sense dubte una dictadura disfressada.

 

Gent de Teià seguim defensant i defensarem la nostra opció d’ aparcament que podeu descarregar en el següent annexe.

 
Opció Gent de teià
 
Parking_Placa_2

SET MESOS DEL NOU GOVERN.

NOU BUTLLETÍ de GT.

En el següent enllaç podeu descarregar el nou Butlletí de GT, que aviat us arribarà als vostres domicilis.

 
Butlleti_6
 
Portada_6

GT vota en contra d’ un Pressupost, poc fiable i molt preocupant.

El passat dimarts 22 de desembre es va celebrar el Ple extraordinari per aprovar el Pressupost del 2016, que va tenir únicament el suport del govern (ERC+CIU, 8) i el vot en contra dels 5 regidors del Grup Municipal de Gent de Teià.

 

Creiem que estem davant d’un pressupost irreal, doncs s’han presentat uns ingressos, al voltant de 240.000€ en permisos d’obres, sense tenir la certesa que aquests ingressos arribaran.

 

Es repeteix la història dels anys 2007 i 2008, on essent Alcalde el mateix Sr.- Bosch, es van pressupostar els mateixos ingressos de la Solera (Clau d’Or) que s’han pressupostat en l’actualitat, i llavors les obres mai es van realitzar. Qui ens assegura que aquest cop sí es duran a terme?

 

Com podem caure en el mateix error?

 

Gent de Teià, va recordar-li a l’Alcalde, Andreu Bosch, aquest fet, i com van quedar les arques de l’Ajuntament aleshores, amb un forat desorbitant.

 

És per això que Gent de Teià, tal com ja va fer l’ any 2014 amb els ingressos de Mercadona, va demanar al Ple fer una “declaració de no disponibilitat”, és a dir, retenir les partides de despeses mentre no arribin aquests ingressos. No ens varen fer cas al 2014, ni ens han fet cas pel 2016.

 

La memòria d’alcaldia diu “que supediten les inversions a l’arribada dels ingressos”. Les úniques inversions que hi ha tenen com a contrapartida un crèdit de 74.597,19€. Aquestes inversions són a la Cella Vinària, 16.500€, la moto de la policia, 6.500€ (curiosament es resta del pressupost en vestuari), l’arranjament de la piscina, 28.000€, la inversió en maquinària, 3.500€, i la reforma de l’escola El Cim, 20.000€. Portem invertint quatre anys a l’escola sense haver de demanar crèdits, i ara n’estem demanant un per cobrir despeses que sempre hem assumit (tret de la Cella Vinària i l’arranjament de la piscina).

 

A la vegada, tornem a repetir els errors dels darrers anys. Pressupostem uns ingressos atípics de 240.000€, que probablement no tindrem l’ any vinent, i ens els gastem en despesa corrent, despesa, que sí que tindrem en el proper exercici. I l’ any vinent doncs? Què farem? Haver de retallar de valent?

 

És un greu error destinar aquests ingressos a despesa corrent. Quan es reben uns ingressos extraordinaris, el que cal, és destinar-los a inversió que desprès eviti despesa posterior. El que en diem, inversió productiva.

 

Trobem a faltar partides com la d’inversió en enllumenat públic per a reduir despesa. Gent de Teià, a l’any 2012 va pressupostar 70.000€ i al 2013, 55.500€. Aquestes inversions van suposar un estalvi de consum energètic d’un 44% anual.

 

També trobem a faltar inversió en vies públiques. A l’any 2012 Gent de Teià va invertir, 125.000€ i al 2013, 50.000€ sense cap subvenció. Els carrers estan plens de forats i no paren d’arribar demandes de vilatans per culpa de l’ estat de les voreres i vies; demandes que acabaran al jutjat incrementant les despeses d’una forma desorbitada. Ja ha calgut augmentar el pressupost de despeses de defensa jurídica més d’un 50% els darrers anys.

 

També trobem a faltar projecte de seguretat vial a les vies principals.

Alguns edificis municipals estan en un estat deplorable i no hi ha cap partida d’inversió per arreglar-los, ni projecte de manteniment.

 

Tampoc es destina cap import al projecte de la Nau per a la brigada. Al Ple del 22 d’octubre, a partir de la Moció de Gent de Teià exigint la construcció de la nau, l’equip de govern es va comprometre a iniciar la redacció del projecte durant el primer semestre del 2016, i a ser possible, iniciar la construcció de la nau durant el mateix any. Als Pressupostos no hi està present, ni l’IVA corresponent a la redacció del projecte, ni el de la construcció, IVA que ha d’assumir l’Ajuntament. Aquest fet que ens fa pensar que no hi ha cap interès en fer la nau.

 

Al Ple de les Ordenances del 2016, al mes d’octubre, s’augmentava desorbitadament la plusvàlua (segons ens van dir al seu moment per poder tenir l’onzè policia en plantilla), i en canvi ara, no pressuposten aquesta plaça.

 

Vist tot plegat, ens dóna la sensació que estem davant d’ un govern amb poca transparència, deshonest i mancat de rigor.

 

Ens trobem davant d’un pressupost poc fiable, gens raonable, mancat de projectes i, sobretot, preocupant.

 

És per això que Gent de Teià va votar en contra.

JA HAN APAREGUT ELS 188.890 EUROS !!!

Nou anys després ja s’han cobrat els 188.890 €, provinents de la reparcel•lació de la finca del sector Foch i Torres (Zyland 2006).

 
Aquest cobrament ha estat possible gràcies a la rigorosa i efectiva feina que va fer Gent de Teià des de l’oposició, arrel d’una irregularitat detectada fa més d’un any, i que l’anterior equip de govern sempre ens va amagar fins que GT va fer-ho públic.
 
És sorprenent que els grups municipals implicats es felicitin d’haver cobrat aquest deute, 9 anys tard, i a més, sense haver cobrat ni un sol euro d’interessos.
 
Sempre ens quedarà el dubte de quin hauria estat el final si GT no hagués començat a demanar informació sobre aquest tema.
 
Butlleti_4_Zyland

Discurs investidura Gent de Teià.

Bon dia a tothom,
 
Som al Ple d’Investidura d’aquesta nova legislatura, la segona pel nostre grup municipal. Gent de Teià hem incrementat en més d’un 7% els vots respecte el 2011. Un bagatge que ens fa sentir orgullosos.
 
Volem donar les gràcies als 941 votants que han confiat en nosaltres, amb els membres de la llista de GT, i amb el programa que des de GT preteníem dur a terme.
 
Els resultats i les combinacions electorals ens deixen a l’oposició, però els gairebé 1000 vots obtinguts ens donen la força, l’obligació, la responsabilitat i la necessitat de ser-hi més que mai, intentant, des del lloc on ens correspon dur a terme una oposició que defensi la nostra ideologia, els nostres principis i els objectius que preteníem dur a terme. El programa de GT no pot caure en l’oblit.
 
La responsabilitat però, també recau sobre el govern. Esperem d’aquest mà estesa a GT, i sensibilitat amb les nostres propostes, avalades per aquest important suport obtingut a les urnes.
 
GT pretenem fer una oposició constructiva, seriosa, rigorosa i transparent, fidels als nostres principis, sense oblidar, però, que la nostra missió, ens agradi o no, els agradi o no, és la de controlar l’acció de govern, aportar allò que puguem, i presentar alternatives a les seves propostes tot defensant el programa electoral de GT.
 
El nostre grup municipal també, felicita al grup municipal de Compromís amb Teià- Esquerra Republicana de Catalunya pels resultats obtinguts en aquestes eleccions.
 
El poble us ha donat la força necessària per governar. Ho hauríeu pogut fer en solitari, sabedors que GT sempre ha defensat que ha de governar la llista més votada, però heu optat governar amb CIU, malgrat ser l’única formació que hi ha representada avui en aquesta sala, que ha perdut un importantíssim nombre de votants, i la meitat dels seus representants. És la vostra opció. El poble us ha legitimat per fer i desfer com ho creieu oportú. Esperem, pel bé de Teià, i agafant-nos a les vostres pròpies paraules durant la campanya, que hàgeu après de les errades del passat. En tot cas, Gent de Teià, també serem allà.
 
Desitgem al nou govern, sort i bona feina, al cap i a la fi, el que ens interessa a tots és el millor pel nostre poble, i demanem sobretot, que el programa de GT no caigui en ‘oblit, doncs ha estat recolzat per un terç dels votants, a només un 0,8% de vots dels guanyadors.
 
Abans d’acabar, tot l’ equip de Gent de Teià volem fer menció i donar el nostre agraïment a l’Alcalde Joan Castan, creador-fundador de GT, alcalde quatre vegades, sempre guanyant les eleccions, amb més de 20 anys al servei de Teià. Hi ha poca gent, molt poca, que hagi treballat per Teià amb tanta dedicació, implicació, i amb tanta insistència per aconseguir el millor pel nostre poble. Com a teianencs ens hem de sentir orgullosos d’haver-lo tingut i haver-ne gaudit.
 
En Joan, des del primer dia ens va dir que ell obria pas, però que arribaria el moment que hauríem de volar sols. Aquest moment ja ha arribat.
 
Tots els de GT, però sobretot els regidors, li agraïm tot el que hem après al seu costat durant els gairebé 6 anys de vida del nostre grup, i també l’amistat que ens ha quedat. Sabem que sempre el tindrem, que mai caminarem sols, i això també és una garantia pel nostre futur, i el futur de Teià. Tenir un alcalde a la seva alçada li costarà molt al nostre poble.
 
Moltes gràcies a tothom !!!

 

EDITORIAL BUTLLETÍ Nº 5 de GT

Són els nostres diners, la nostra cultura, el nostre temps lliure, el nostre esport, el nostre benestar. Són els nostres carrers, els nostres parcs, els nostres jardins.

 

És el nostre poble i és el nostre compromís:

 

Gestionar amb honestedat, amb transparència, amb eficàcia però, sobretot, amb seny i sentit comú, tot aquest patrimoni.

 

Ja ho hem fet, vosaltres ho sabeu, i volem continuar fent-ho, treballant i treballant pel nostre poble.

 

En aquest butlletí coneixereu la llista de GT. Gent del poble, nascuts, criats o residents a la Vila. A molts ja ens coneixeu, o bé d´entitats, o bé perquè participem i formem part de la vida social de Teià.

 

Som Gent viva , arrelats, compromesos i amb sentiment de poble. Il•lusionats , amb idees, amb projectes i fins i tot un xic somniadors, amb un objectiu molt clar:

 

Millorar la qualitat de vida dels teianencs.

 

Ara sí, Gent de Teià us demanem a tots els vilatans la vostra confiança i el vostre recolzament. Podem i volem construir, entre tots i per a tots, un poble millor, un poble de futur.

 

GT, nascuts des del Poble i pel Poble, fidels als nostres principis, a les nostres il•lusions, fidels als teianencs.

 

Us convidem en el següent enllaç a descarregar el Butlletí on trobareu les noves incorporacions al grup, la llista per les eleccions 2015 i que garanteix Gent de Teia si governem els pròxims 4 anys.

 

Porta_Butlleti_5Butlleti_GT 5

Presentació de GT, entre la proximitat i municipalisme

El passat dissabte 28 de març, es va dur a terme l´acte de presentació de Gent de Teià de cara a les properes eleccions municipals del proper 24 de maig.
 
Fou als Jardins del Casals d´avis, un emblemàtic lloc escollit per donar a l´acte la proximitat que Gent de Teià porta com a bandera, com ja va ser ara fa 4 anys.
 
A GT s´han incorporat cares noves com en Carlos Maicas, la Sofia Sànchez, el Sergi Màrquez, la Laura de Lucas i l´Iñigo Ribera, Jose Miguel Nuñez i l´Àlex Castan.
 
Diversos membres del grup van adreçar unes paraules al públic assistent, explicant els motius que han dut a GT a presentar-se novament.
 
Tot i no avançar res del programa electoral, ni tampoc la llista, si que es van exposar les bases amb les que Gent de Teià pretén actuar en cas de governar de nou. Tornar a ser un Ajuntament obert als teianencs, i comptar amb aquells col·laboradors que ho vulguin per tiar endavant la legislatura.
 
La proximitat és l´eix fonalmental de GT, i la nostra raó de ser.
 
L´alcaldable, Joan Castan va destacar el municipalisme de les properes eleccions, i la importància de saber escollir un grup de gent preparada per dur a terme la gestió de l´Ajuntament.
 
A la vegada va destacar que Gent de Teià és l´únic grup independent que es presenta en aquestes eleccions, per molt que altres grups intentin fer-se passar per independents.
 
Gent de Teià és la unica formació que necessita el suport de 100 signatures per poder fer la llista electoral, i els únics que ens hem de pagar la campanya de la nostra butxaca.
 
Acabat l´acte, i seguint amb l´esperit de la proximitat, es va dur a terme un aperitiu entre els mebres de GT i el públic assistent.
 
El nostre agraïment al Casal d´Avis per les facilitats donades, així com al gran nombre de col·laboradors de GT que ens van ajudar en l´acte i l´aperitiu.
 
La trobada va ser tot un èxit.
 
 

Acte_28_03_JoanActe_28_03_Grup

RESUM DE L’ÚLTIM PLE DEL 19/03/2015.

EL GOVERN RECONEIX EL DEUTE DE ZYLAND DE 188.890,11 EUROS I L´ATRIBUEIX A UNA ERRADA.

En el passat Ple l´equip de govern (CIU-ERC-PSC) va reconèixer el deute de 188.890,11 euros de l´empresa Zyland, pendent de cobrament des del 2006, i que Gent de Teià va fer públic en el seu darrer butlletí (núm.- 4 març 2015) . El govern, que atribueix el “no cobrament” encara d´aquest deute a un error humà, ha iniciat les accions pertinents perquè el pagament per part de l´empresa es porti a terme.

 

Es dóna la circumstància que el passat 11 de març Zyland, l´empresa deutora, va comunicar la venda de la finca que comprèn el deute a l´empresa Solvia, (immobiliària del Banc de Sabadell). Gent de Teià, ha entrat una instància a l´Ajuntament, adreçada al govern, exigint el cobrament immediat del deute pendent. Esperem que aquesta vegada si, el cobrament s´efectui ràpidament.

 

El Ple aprova també l´expedient que permetrà contractar i adjudicar la recollida de les escombraries a una empresa externa. Gent de Teià va demanar a tots els grups municipals deixar sobre la taula l´expedient per estudiar una nova proposta, treballada a fons per GT.

 

L´estudi es va iniciar ara fa un any, i s´ha enllestit en les darreres setmanes quan s´ha posat en marxa el projecte al poble veí de Premià de Dalt, on la seva implantació ha resultat viable i molt positiva. La proposta exposava realitzar el servei de recollida d´escombraries a través del mateix Ajuntament, fet que comportaria un estalvi econòmic més que considerable, a part d´un millor control i agilitat de servei al ciutadà.

 

Aquesta pràctica s´està duent a terme darrerament en diversos ajuntaments, on estan plenament satisfets de la decisió presa, i ja estan tenint beneficiosos resultats.

 

És una llàstima, i a la vegada una irresponsabilitat que el govern actual de Teià segueix d´esquenes a tot allò que pugui anar en benefici dels teianencs, encara que la proposta vingui del nostre grup municipal.

 

En el Ple, també es va proposar per la seva aprovació, l’expedient de contractació de la concessió administrativa de la gestió indirecte del servei públic de l’escola bressol Els Galamons.

 

Gent de Teià vàrem qüestionar al regidor d’ensenyament, com ja ho havíem fet en anteriors ocasions en comissió informativa , que les condicions del concurs no donin cabuda a la gent emprenedora, o a petites empreses que podrien desenvolupar una feina amb els mateixos estàndards de qualitat que una empresa de grans dimensions, que és el que es demana. També vàrem emfatitzar el tema que en cap moment se´ns va voler ensenyar la base econòmica sobre la qual s’ha elaborat el preu màxim de sortida de la concessió. Nosaltres hem fet comparatives, i creiem que aquest preu és millorable a la baixa. Pensem que s’hagués pogut tenir en consideració. Malgrat això, creiem que el concurs ha de sortir tan aviat com es pugui pel bé de les famílies i de l’escola.

 

En aquest Ple, i prèvia aprovació en el Consell Escolar, també vam aprovar una modificació en els criteris de prioritat i baremació per a la preinscripció a l’escola bressol. L’Ajuntament de Teià té les competències delegades pel departament d’ensenyament sobre la gestió de l’escola. Creiem que aquesta modificació beneficiarà als infants del nostre poble.

EDITORIAL BUTLLETÍ Nº4 GT

Ja fa més d’un any que Gent de Teià és a l’oposició, un període de temps que, igual com
el que vàrem estar al govern, ens ha servit d’aprenentatge. Hem vist Teià des de les dues
bandes, fet que ens permetrà millorar en la nostra capacitat de gestió. Han passat 4 anys
però seguim amb la mateixa il·lusió, amb la mateixa confiança i amb la mateixa capacitat
de treball, però ara, després dels esdeveniments, hi podem sumar molt més coneixement.

 

Ningú ens traurà la motivació, il·lusió i energia. Estem preparats per afrontar
els reptes futurs amb plenes garanties. La legislatura que tenim per endavant ve marcada,

sense cap mena de dubtes, per les dificultats econòmiques que afectaran tots els
Ajuntaments. Totes les Administracions Públiques locals veuran com els ingressos
provinents de les subvencions i de les taxes urbanístiques es redueixen considerablement.
Hem de ser conscients d’aquesta situació i, per això, Gent de Teià ja ha buscat i té
solucions per incrementar els ingressos sense la necessitat de pujar impostos.

 

Aquest és un compromís que Gent de Teià adquireix en ferm i que al llarg de la campanya
electoral us explicarà amb detall. És un compromís avalat per la tasca realitzada
durant els dos anys i mig de govern, on Gent de Teià va fer realitat el 75% dels seus
objectius electorals proposats l’any 2011. En aquest butlletí hi trobareu articles amb
informació sobre afers importants i rellevants.

 

Us convidem en el següent enllaç a descarregar el Butlletí i a llegir-lo detingudament.

Butlleti núm 4 febrer 2015